de onderneming in architectuur
home organisatie projecten contact
Marco Groenen is de drijvende kracht in de Onderneming in Architectuur. Hij studeerde in 1993 af aan de Hogeschool voor de Kunsten en is sindsdien werkzaam als ontwerper. In 1994 stichtte hij zijn bureau. OA is een flexibele, compacte organisatie die een persoonlijke benadering combineert met pragmatisme en ervaring. Sinds de start in 1994 heeft OA een netwerk opgebouwd van deskundigen en ontwerpers uit uiteenlopende disciplines zodat aanvullende kennis en expertise gemakkelijk kunnen worden ingeschakeld.

De Onderneming in Architectuur richt zich op concrete vragen en reageert hierop met directe antwoorden en haalbare ideeŽn. Hierbij concentreert de aandacht zich op het gebruik, het budget en de realiseerbaarheid. Welke wensen heeft de opdrachtgever op het gebied van gebruik? Welk budget is beschikbaar? Wat zijn de meest geschikte materialen en wat is de meest geschikte constructie? Wie kan het maken? Om het maximale uit elke opdracht te halen, kiest OA voor een frisse, onafhankelijke benadering, ongehinderd door conventies. Door goed overleg met de opdrachtgever en nauwe samenwerking met de uitvoerenden wordt de hoogste kwaliteit bereikt.

De projecten van OA kenmerken zich door eenvoud, helderheid en slimme oplossingen. Het plan van aanpak wordt voor elk project op maat ontwikkeld en is samen met de situationele gegevens bepalend voor het uiteindelijke ontwerp. Dit resulteert in pretentieloze ontwerpen die in vorm, constructie en materiaalkeuze een aangename vanzelfsprekendheid bezitten. Naast reguliere opdrachten participeert OA in educatieve projecten en is er ruimte voor onderzoek en experiment in zelf geÔnitieerde projecten.