de onderneming in architectuur
home organisatie projecten contact

wolwinkel 'Ribbels' Pieterskerk-Choorsteeg te Leiden

In het centrum van Leiden, in de Pieterskerk-Choorsteeg, is een bestaand winkelpand heringericht. De opdracht was om voor zowel de traditionele als een nieuwe generatie breiers een inspirerende plek in te richten. Naast de verkoop van breiwol worden er bijzondere textielproducten geŽxposeerd en verkocht. Ook worden er 's avonds workshops gegeven.

De vaste inrichting bestaat uit een grote wandkast, dressoirkasten met vele laden en een voorraadkast die aan de winkelzijde werkt als expositiewand en aan de achterzijde als paskamer. Voor in de winkel staat een volledig verdraaibaar blok met laden waarin bollen wol worden gepresenteerd. De gehele winkel werkt als etalage. Het oog van de toeschouwer wordt van het blok vooraan, via de veelkleurige wolwand, naar de expositiewand achter in de winkel geleid.
Tijdens workshops worden twee grote tafels als kruiwagens naar het midden van de winkel verplaatst. De Shakerstoelen worden van de Pegrail genomen en bieden plaats aan twaalf cursisten.
De hele inrichting is consequent uitgevoerd in naturelle tinten met blank MDF, karton, riet en hout. Het enige dat kleurt, is de wol.

zie ook:
Hypotheekshop Aalsterweg te Eindhoven (2009)
JoRe kastunits (2002)
kantoorinrichting de Regie te Amsterdam (2001)

projectenoverzicht