de onderneming in architectuur
home organisatie projecten contact

woonhuis Willibrorduslaan te Waalre

Een karakteristieke woning aan een doorgaande weg aan de rand van het centrum van Waalre wordt fors uitgebreid. Naast en achter de woning wordt een grote kelder gegraven. De woonruimte op begane grond-nivo wordt verdubbeld. Er ontstaat een heldere ruimtelijke geleding met een royale keuken, een vide met open trap naar de kelder en een doorlopende trap naar de eerste verdieping. Daarnaast wordt op de eerste verdieping een grote slaapkamer aan de achterzijde toegevoegd.

Het bestaande woonhuis wordt verbeterd: een nieuw pannendak, nieuwe installaties en nieuwe ramen en deuren met isolerende beglazing.

Met de nieuwbouw wordt een nieuwe enigszins abstracte vormenwereld aan het bestaande huis toegevoegd. De materialisatie en detaillering is zorgvuldig en uniform. De zwarte houten lamellen lopen rondom door, zowel voor de gesloten geveldelen als voor de volledig beglaasde stalen kozijnen. De keldergevel, de binnenvloeren en het terras worden afgewerkt met grote flagstones in groen-grijze tinten.zie ook:
woonboerderij Wezelstraat te Asten (2009)
woonhuis Sophia van Würtemberglaan te Eindhoven (2008)
tuin Willibrorduslaan te Waalre(2011)

projectenoverzicht